13 marca 2012

Coś na obiadek - szybko i smacznie...

Mięsko obiadowo-kolacyjne. Jako dodatek w dni proteinowe można dołożyć ogórka konserwowego a w dni warzywne dodatkiem mogą być różne kombinacje dozwolonych warzyw.


Składniki:
  • 1 pierś z kurczaka
  • sól,pieprz,czosnek granulowany/świeży,kilka listków bazylii, przyprawy wg uznania
  •  cebula (pokrojona w piórka)
  • pół szklanki serka homogenizowanego chudego lub zmielonego sera/twarogu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka chrzanu
Wykonanie:
 Pierś umyć, zrobić w niej otwór. Włożyć do środka łyżkę serka, przyprawy i kilka listków bazylii. W kubeczku mieszam resztę serka z  musztardą,chrzanem,cebulą i przyprawami-obtaczam w sosie pierś.

Piec: 
180 stopni C/ po nakrojeniu nożem mięso musi być miękkie i białe.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz